Hedelmäinen pasta


Nektariinit ja persikat ovat olleet viime aikoina tapetilla sekä Kahvila Vegaanissa että joissain muissakin blogeissa. Vaikka ne alkavat olla ihan syömäkelpoisia sellaisenaankin, halusin vielä kokeilla grillattuja versioita. En kuitenkaan tyytynyt pelkkiin nektariineihin, vaan vein projektin vielä pidemmälle ja tarjosin grillatut herkut toisen suosikkiruokani, pastan kanssa. Lopputulos oli sitten jotain ihan muuta, eli vegepepperonilla höystetty hedelmäinen kastike ja rigatoni-pastaa. Se oli todella herkullista, jos pitää hapanimelästä, joten tässä ohje:




Pastaa ja grillattuja nektariineja (4:lle):
  • 4 reilun kokoista nektariinia (tai persikkaa)
  • 50 g pinjan siemeniä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4 salottisipulia
  • oliiviöljyä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl agavesiirappia tai vaahterasiirappia
  • tuoretta timjamia
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 dl kaurakermaa
  • 100 g jotain vegesalamia tai -pekonia (itse käytin Redwood Cheatin' Pepperoni Slices)
  • 1 tl savuaromia (Liquid Smoke)


Grillaa nektariinit grillissä tai uunin grillivastuksen alla, kunnes kuori mustuu. Kääntele välillä. Siirrä nektariinit jäähtymään. Paahda sillä aikaa pinjansiemenet kuivalla pannulla jatkuvasti sekoitellen. Siirrä sivuun.
Viipaloi salottisipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja paahda ensin pannulla ilman öljyä jatkuvasti sekoitellen. Jos haluat, lisää öljy tässä vaiheessa ja sekoita sipuleihin, lisää myös balsamietikka ja siirappi. Anna sipulien hautua hetki sekoitellen. Lisää sitten murskatut valkosipulin kynnet sekä tarvittaessa ruokalusikallinen vettä, jos sipuliseos alkaa tarttua pannuun. Hämmennä ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla.
Kuori nektariinit, kuoren pitäisi lähteä melko helposti vetämällä. Viipaloi hedelmät, säästä muutamia viipaleita koristeluun ja lisää loput sipuliseokseen. Lisää myös savuaromi, mikäli et käytä pekonityyppistä vegelihaa, joka on jo itsessään melko savuista. Lisää myös kaurakerma ja lopuksi suikaloitu vegemakkara. Mausta silputulla timjamilla ja paprikajauheella, kuumenna mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Siirrä sivuun odottamaan.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Kaada joukkoon kastike, lisää myös pinjansiemenet ja sekoita hyvin. Siirrä tarjoilukulhoon tai tarjoa suoraan kattilasta. Koristele nektariiniviipaleilla ja tuoreella oreganolla tai basilikalla.


2 kommenttia:

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!