H... niinkuin Helle ja Hernekeitto kylmänä

... tai Hiljainen blogielämä.

Pikaisesti tulin vaan sanomaan, että Hillittömän työputken jälkeen olen siirtynyt kesän viettoon ja blogi jää myös kesätauolle. Palailen astialle elokuun lopussa, ellen sitten innostu joitain satunnaisia postauksia lähettämään.

Itselläni kokkailu ei näissä ihanissa helteissä ole se ykkösjuttu. Jos kuitenkin jaksat viettää hetken blenderin seurassa, tässä oma suosikkini hernekauden kunniaksi. - Siis siinä vaiheessa, kun herneen palkojen napsiminen au naturelle kyllästyttää:


Viileä hernekeitto 4:lle
  • 300 g tuoreita herneitä (ilman palkoja siis)  (n. 3-4 l herneenpalkoja riippuen herneiden koosta)
  • keskikokoinen kesäkurpitsa kuorittuna
  • 1 iso sellerinvarsi lehtineen
  • 2 vakosipulinkynttä
  • reilu pala tuoretta inkivääriä
  • 1 dl mantelivoita (joko tätä tai tätä)
  • 1 tl jeeraa
  • 2 tl soijakastiketta
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria
  • 1-2 sipulin vartta
  • 1/2 sitruunan mehu puristettuna
  • tuoretta korianteria
  • (tuoreita herneenversoja ja kookoslastuja)
  • n. 2,5 dl vettä 


Riivi herneet paloista. Kuori kesäkurpitsa ja paloittele selleri. Laita blenderin kulhoon. Lisää inkivääri raastettuna ja puristetut valkosipulinkynnet sekä sipulinvarret. Lisää vettä sen verran, että saat blenderin pyörimään. Soseuta herneseos. Lisä jeera, soijakastike, suola, mustapippuri ja sitruunanmehu. Jatka sekoittamista ja lisää vettä sen verran, että saat keittomaisen koostumuksen. Lisää mantelivoi ja jatka sekoittamista samettiseksi keitoksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Mausta tuoreella silputulla korianterilla tai jos korianteri tökkii, thai-basilikalla. Itse viimeistelin keiton herneenversoilla ja kookospähkinästä höylätyillä lastuilla.


Ihanaa ja rentouttavaa kesää kaikille! 



5 kommenttia:

  1. Ihanaa kesää sinullekin ja mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
  2. Aurinkoista ja ihanaa kesää myös sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihanan vihreää hernekeittoa, tuota pitää kyllä kokeilla :) Ihanaa kesää teille!

    VastaaPoista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!