Tammikuun Ruokahaaste: Latinalainen AmerikkaKotiuduin juuri lomareissulta, ja iloisena yllätyksenä täällä olikin joulukuun ruokahaasteen voitto odottamassa. Kiitos teille, jotka äänestitte mantelipannacottaa ja tyrnikastiketta!
Pari viikkoa hurahti elämäniloisessa latinokulttuurissa, ja laskeutuminen tänne kovin hiljaiseen ja lumiseen Suomeen tuntuu hieman karulta. Onneksi voi kuitenkin ruokamatkailla! Niinpä vuoden 2011 ensimmäinen ruokahaaste on Latinalainen Amerikka. Eli käytännössä tässä yhteydessä kaikki Yhdysvaltojen eteläpuoleiset maat.
Latinoruoka ei ole pelkkää salsaa, papuja ja maissilättyä, jotka kylläkin eri muodoissaan ovat tyypillinen osa ateriaa eri puolilla aluetta. (Postauksen kuvat täältä.)


Bandeja Paisa, Kolumbia
Alkuperäiskansojen perinteiset tavat ja eurooppalaisten valloittajien vaikutteet muodostavat pohjan latinokeittiölle.


Pupusas, El Salvador


Chevitze-lajitelma, Peru

Lisäksi eri maista tulleet siirtolaiset ovat lisänneet oman lisämausteensa tähän cocktailiin.

Inspiroidutko karibialaisesta keittiöstä, meksikomeiningistä, Amazonin eksoottisista raaka-aineista,


Inkojen viisaudesta vai kenties Argentiinalaisesta pihvistä? Haasteruoka voi luonnollisesti olla mikä tahansa osa ateriaa, suolaista, makeaa, pikkunaposteltavaa, juoma, makeinen tms.

Säännöt:
Tammikuun 2011 ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Jos haasteruoan resepti ei ole osallistujan oma, on hyvän blogikäytännön mukaista ilmoittaa postauksessa ohjeen alkuperä.


Huom! Haasteen aikataulu on tällä kertaa tavallista tiukempi, koska olen tammikuun viimeisen viikon työmatkalla. Eli haasteruoka tulee kokata ja blogata 2.1.-21.1.2011 välisenä aikana. Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen osoite tai vielä lukijaystävällisemmin laittamalla linkki (ohje täällätämän postauksen kommenttiosioon.

Ilmoittautuminen päättyy siis pe 21.1.2011 klo 23:59, jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossani. Osallistuessasi annat luvan myös kyseisen linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön haasteruokien koosteessa ja siihen, että kuvien kokoa saa muuttaa äänestysblogauksessa. Ja mikäli voitat haasteen, suostut luonnollisesti myös keksimään ja järjestämään helmikuun 2011 ruokahaasteen :)

Tammikuun ruokahaasteen järjestäjänä jäävään itseni sekä kilpailusta, että varsinaisesta äänestyksestä.


Äänestäminen:
Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistan 22.1.2011, jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystavan ilmoitan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.
Äänestysaikaa on sitten hieman tavallista enemmän, eli äänestys päättyy 30.1.2011 klo 23:59. Jos äänestyksen päättyessä useammalla postauksella on yhtä paljon ääniä, arvon voittajan näiden postausten joukosta. Tammikuun ruokahaasteen voittajan julkistan 31.1.2011.


Helmikuun 2011 ruokahaaste:
Tammikuun 2011 ruokahaasteen voittaja järjestää helmikuun 2011 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt ja aikataulu ovat hänen päätettävissään. Jos voittaja ei tee uutta haastetta 5.2.2010 23:59 mennessä haastevastaus siirtyy toiseksi tulleelle. Jos toiseksi tullut ei vastaa haaste siirtyy kolmannelle jne.

23 kommenttia:

 1. Vautsi,tuon pitäisi olla minulle jotenkuten helppoa,kun olen itse asunut tuolla alueella.Missä päin oikein matkailitte?
  Ja onnea vielä kerran ruokahaasteen voitosta!

  VastaaPoista
 2. Jeee onnea ruokahaasteen voitosta, tiesin koko ajan että se napsahtaa sulle :) :) Oi vitsiläinen ois kiva matkustaa latinalaiseen amerikkaan, en ole käynyt ikinä kyseisellä mantereella... jahka tästä haasteesta nyt saisi inspiraation ainakin ruokamatkailuun ja vielä raw muodossa... katsotaan..

  VastaaPoista
 3. Oooh, mitä ihania kuvia! Nuo antavat jo voimaa pelkästään! :) En ole mitään erityistä kokkiainesta, joten en ota osaa haasteeseen. Mutta onnea sinulle voitosta! :)

  VastaaPoista
 4. Jee, mun suosikki voitti :) Ja hei mahtava aihe! Nyt aivot raksuttamaan mitä sitä voisi kehitellä..

  VastaaPoista
 5. Yaelian, emme oikeastaan lähteneet merta edemmäs kalaan, mutta vietimme vähän tavallisuudesta poikkeavan Kanarian-loman. Gomeralla on paljon vaikutteita Etelä-Amerikasta, joten jo aiemmin mielessäni ollut aihevalinta sai potkua sieltäkin.

  Katja, odottelen jännityksellä sun vastausta haasteeseen =)

  Kirsi, kiitos!

  Jytis, raksuttelun tuloksia odotellen :D

  VastaaPoista
 6. Mahtava aihe! Toivottavasti ehdin osallistua :)

  VastaaPoista
 7. Osallistun tammikuun ruokahaasteeseen yllätys yllätys suklaatryffeleillä:)

  Valitettavasti en saanut linkkiä toimiin, sori:(

  http://rollit4.blogspot.com/2011/01/brigadeirot-brasilialaiset.html

  VastaaPoista
 8. Kaisu, mahtava avaus haastekisaan! Lurpsis :P

  VastaaPoista
 9. Ilmoittaudun ruokahaasteeseen dulce de batatalla eli makealla bataattiherkulla!
  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/2011/01/dulce-de-batata-eli-makea.html

  (sorry en löydä ohjettani miten saada linkki esille)

  VastaaPoista
 10. Yaelian, todella kiinnostava ohje ja hieno postaus muutenkin. Onnea kisaan!

  VastaaPoista
 11. Hayley's Cuisine osallistuu mukaan tällaisella virityksellä: Hamburguesas de pollo - Broilerinjauhelihapihvit.

  VastaaPoista
 12. Osallistun haasteeseen "Melkein Meksikolaisilla jauhelihpihveillä":
  http://paahtaja.vuodatus.net/blog/2782912/melkeen-meksikolaiset-jauhelihapihvit/

  VastaaPoista
 13. Hayley, mehevä piffi-resepti!

  Tepi, nythän meillä käynnistyi kana vs. possu -kisa. Hyvät mausteet!

  VastaaPoista
 14. Moments-blogi osallistuu haasteeseen Endiiviveneillä. Kommentin jättämisessä oli teknisiä ongelmia, joten teen sen Katjan puolesta. Käykää katsomassa ja ihastukaa!
  Endiiviveneet kukkasilla

  VastaaPoista
 15. Nanna, linkin toiminnassa oli jotain häikkää, mutta pääsin sitten katsomaan luomustanne suoraan blogista. Wau, tolla kyllä nälkä lähtee :D Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 16. Oih miten ihania herkkuja kisaan on jo ilmoittautunut! Täältä lennähtää mukaan meksikolainen tipu: vihreä mantelikana

  VastaaPoista
 17. ahmija, upea ohje ja erityismaininta myös lisukkeelle!

  VastaaPoista
 18. Kulinaarimurulasta osallistutaan latinohaasteeseen kurkku-korianterijuomalla.

  VastaaPoista
 19. Jee, juoma! Tämä virkisti haastekisaa ;)

  VastaaPoista
 20. Vielä pitäisi vissiin ehtiä: Jauhantapajalta osallistutaan ohjeella karibialainen lammas-bataatticurry ja joku roti.

  VastaaPoista
 21. Juu, hyvin ehtii! Karibialta kajahtaa komeasti :D

  VastaaPoista
 22. Kaikki sun ruuat näyttää niin hyvilt. Voisimpa tulla syömään sun luo. Nam Nam

  VastaaPoista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!