Kermaomena

...eli annoona eli cherimoya. Hedelmä on jo sellaisenaan, jääkaappikylmänä kuin eksoottista vanukasta.


Maistuakseen hyvältä, annoonan pitää olla sopivan kypsä ja pehmeä. Pääosin annoonat tuodaan meille Espanjasta ja laadukkaita hedelmiä on Suomessa vähän vaikeaa saada. Ylikypsänä annoona alkaa maistua vähän mädälle.

Oman annoonani löysin Stockmann Herkun eksoottisten hedelmien osiosta.  En tyytynyt syömään sitä sellaisenaan, vaan tei hedelmästä jäädykkeen. Ohje toimii myös pehmeänä vanukkaana (yhdelle).

Lusikoin hedelmälihan kulhoon ja poistin siemenet - joita on paljon, eivätkä ne ole syötäviä! Aika näpelöintiä.

Yhden pienehkön hedelmän satoa.


Sulatin sekaan 1 rkl kookosöljyä ja blendasin sauvasekoittimella samettiseksi.


Lisäsin vähän raastettua sitruunankuorta, sillä hedelmän maku on blendattuna vähän turhankin imelä. Annoonan väri tummuu hapen vaikutuksesta, kuten banaanin tai omenan. Siitä tuli kuitenkin ihan kauniin karamellin ruskeaa.


Kaadoin vanukkaan silikoniseen muottiin ja jäädytin pakastimessa tunnin verran.


Naistenpäivän kunniaksi viimeistelin pinkeillä banaaneilla ja taatelicarob-kastikkeella.


Makeaa!

7 kommenttia:

 1. Tämä onkin ihan uusi tuttavuus minulle. Näyttää tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
 2. Intiassa oli kermaomena (custard apple)-sesonki juuri vähän aikaa sitten, ja niitä myytiin ihan joka kadunkulmassa!

  Itse en ole syönyt kermaomenaa kuin kerran, kun se oli minusta niin vaikea syödä. En tykkää, jos joutuu kauheasti taistelemaan ruokansa eteen. :-D Tällaisessa muodossa voisin kyllä syödä kermaomenaa, sillä jälkkärisi näyttää aivan ihanalta. Hauska vielä tuo muotti, kun se jäljittelee vähän kermaomenan ulkonäköä.

  VastaaPoista
 3. Hovkonditorn, kiitos! Annoonan/kermaomenan maku on sellaisenaan mielestäni suunnilleen kuin banaanin, päärynän, kiivin, persikan sekoitus.

  Hippu, se on kyllä kermaomenan ongelma ja siemenet vievät ehdottomast puolet nautinnosta! "Kermaomenasesonki" kuulostaa silti ihanalta :)

  VastaaPoista
 4. Nätti annos! Täällä kasvatetaan jonkun verran annonaa(jolla nimellä itse sen tunnen) mutta en ole oikein päässyt sen makuun,ja ne lukuisat siemenetkin häiritsee aika paljon.Mutta kolumbialainen ystävättäreni täällä sen sijaan on niihin hulluna....;D

  VastaaPoista
 5. Yaelian, olisi kiva tietää, onko ystävättärelläsi joku vinkki hedelmien suhteen. Tai siis, mikä tekee niistä niin vastustamattomia.

  VastaaPoista
 6. Ystäväni on lapsuudessa syönyt noita paljon Kolombiassa,ja syö niitä ihan vain sellaisenaan,siemenet poistettuna,En ole koskaan tajunnut mitä hän oikein näkee noissa hedelmissä.Kai se hänelle se lapsuuden maku...

  VastaaPoista
 7. Yaelian, niinhän se on, että monet lapsuuden maut vain muuttuvat merkityksellisiksi, varsinkin jos niihin liittyy jotain muistoja.

  VastaaPoista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!