Purple Bubble (Raw)


Joskus käy niin, että aamiainen keskeytyy heti alkuunsa ja ruokapöytä muuttuu kotistudioksi. Kuten tänään.

Aurinkoisen aamun inspiroimana ponkaisin heti herättyä lenkille, mutta sitä ennen laitoin jääkaappiin tekeytymää pallura-juomaa. Kyseessä on tietysti Bubble Tea raw food style, jossa tapiocan rooliin pääsevät chia-siemenet ja maitolientä näyttelee cashew-juoma. Juoksulenkin jälkeen kermainen karkkijuoma oli valmiina odottamassa. Niin herkullinen, että jouduin hillitsemään haluni imaista koko ihanuus kerralla, vaan näpsäisin pari kuvaa teillekin :)



Pinkki pallurajuoma eli

Raw Bubble Drink

  • 1/2 l mantelimaitoa TAI 0,5 dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä + 4,5 dl vettä
  • aavistus laatusuolaa
  • 4 yön yli liotettua taatelia (käytä neste juomaan)
  • 10 pakastemansikkaa tai 6 mansikkaa ja 1 rkl mustikoita
  • 1 tl vaniljajauhetta tai 1/4 kokonaisesta vaniljatangosta hieman silputtuna (jos sinulla on tehoblenderi)
  • 1 rkl riisinlesejauhetta
  • 1 rkl chia-siemeniä


Käytä valmista mantelimaitoa tai tee ensin cashew-maito, jota ei tarvitse siivilöidä. Käytä tähän taatelien liotusvesi.
Lisää taatelit, ripsaus suolaa ja marjat sekä vanilja. Blendaa sileäksi juomaksi. Lisää lopuksi riisinlesejauhe ja surauta nopeasti sekaisin. 
Vatkaa juomaan chia-siemenet käsin. Niiden on tarkoitus jäädä kokonaisiksi. 
Siirrä jääkaappiin ja sekoita parin minuutin kuluttua, jotta chiat eivät jää möykyynny.
Anna tekeytyä jääkaapissa n. tunnin tai vaikka yön yli. Juoma paksunee vähitellen ja pidempään säilytettäessä sitä voi tarvittaessa ohentaa vedellä. Tarjoa kylmänä, ehkä jopa jäiden kera.


Viimeistelin tämän aamun setin granaattiomenan siemenillä. Ennen lusikointia lisäsin vähän muitakin herkkuja, kuten siitepölyrakeita ja mulperinmarjoja. - Herkkulauantai :)


Ps. Sain ilokseni eilen kuulla, että Keittiökameleontti pääsi palkinosijoille Hartwallin Happy Joe siideri-reseptikisassa. Munakoiso-sandwichistäni tykättiin ja sain todella ihanaa palautetta tuomaristolta:






"Innovatiivinen siiderin käyttö viehätti tässä reseptissä. Aivan uudenlainen käyttötapa omenaiselle siiderille. Vegaanisuus miellytti, ja se, että valmis ruoka maistuu varmasti myös "lihansyöjille". Todella kauniit kuvat jotka ovat jo puoli ruokaa."
"Loistava vegeruoka, respect!"
"Hieno kokonaisuus, jossa pisteet erilaisuudesta ja mielenkiintoisesta vegaanivaihtoehdosta. Siideri hyvin osana reseptiä. Todella kauniisti kuvatut annokset."

Vähänkö olin otettu :P

11 kommenttia:

  1. Onnea paljon tuosta siiderikisasijoituksesta,hieno juttu:)
    Ja chiasiemenet ovat kyllä ihania missä vain,hienot kuvat taas:)

    VastaaPoista
  2. Yaelian, kiitos! Aika moni muukin on huomannut chiojen ihanuuden, sillä ovat täältä koko ajan loppu :)

    VastaaPoista
  3. Nam! Näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  4. Hih,sen vuoksi hamstraankin chiasiemenpurkkeja aina kun ne ovat tarjouksessa;D

    VastaaPoista
  5. Hovkonditorn, :)

    Yaelian, teillä siis sama pulma!

    VastaaPoista
  6. Onnittelut kisamenestyksestä!

    Ihana vaaleanpunainen resepti ja mitkä raikkaan kauniit kuvat! :)

    VastaaPoista
  7. Mustikkatyttö, kiitos! Vähän pinkkiä energiaa syyspäiviin ;)

    VastaaPoista
  8. Lähdenpä liottamaan taateleita... Australiassa ei nyt ole tuoreita marjoja käytettäväksi, mutta onneksi on marjajauheita! ;) Ei voi olla huono pirtelö! Ihanat kuvat myös!

    VastaaPoista
  9. Lennu, marjajauheista syntyy myös kivoja juttuja.

    VastaaPoista
  10. En vielä uskalla herkutella noin isolla määrällä taateleita. Onko korvaavaa ideaa?

    Hei, toiv. oot saanut lehden jo! Tsekkasin haastiksen; kuva oli hyväntuulinen :)

    VastaaPoista
  11. compassionateapproach, makeutukseen voi käyttää myös steviaa, hunajaa tms. Ehkä luonnollisin maku tulisi parilla taatelilla ja 4 tipalla steviaa... Odottelen vielä lehteä. toivottavasti kolahtaa pian postiluukusta :)

    VastaaPoista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!