Fast and Fabulous Almond Crackers (Raw)

IMG_9822

Ensinnäkin iso kiitos kaikille teille, jotka olette jo jättäneet palautetta synttäripostaukseen. Ja tervetuloa uusille lukijoille! Olette antaneet ihanaa palautetta ja erityisesti mieltäni lämmittää se, jos niinkin jokapäiväisen asian kuin keittiössä hääräilyn synnyttämä ilo onnistuu täältä näppiksen takaa säteilemään myös sinne toiselle puolelle :)  No, elämänenergian kanssahan tässä loppujen lopuksi ollaan tekemisissä, kun on kyse ruoasta. Ja sehän on jo itsessään aika inspiroivaa.

Joka tapauksessa Suuri Synttäriarvonta jatkuu edelleen tammikuun loppuun, eli käy heittämässä kommenttisi tänne, jos et ole sitä jo tehnyt. Vastaajien kesken arvotaan Lempi-designin pellavainen kokkipyyhe, josta ainakin itse tulen onnelliseksi joka kerran kun kuivaan siihen käteni.

Ihanan arjen ylistykseksi ajattelin jakaa tuki tavallisen ja simppelin kräkkerireseptin, sillä oikeastaan helppoja perusreseptejä ei koskaan ole liikaa. Viime aikoina olen tosin mussutellut enemmän uunipaistettuja gluteenittomia leipäsiä, mutta vaihteeksi teki mieli laittaa kuivuri töihin. Ja haukatessani lempeän makuista mantelileipää muistin taas, miten paljon pidänkään raw-kräkkereistä.

Nämä chia-siemenillä sakeutetut ja timjamin makuiset mantelileivät ovat kräkkereiden pikaruokaa: Pyöräytin taikinan aamulla samaan aikaan, kun paransi maailmaa ystävän kanssa puhelimessa. Laitoin leivät kuivuriin päivän ajaksi ja työpäivän jälkeen ne olivat valmiina ilta-aterialle. Kiitos valmiiksi kuivien ainesten, kuivatteluaika oli vain 7 tuntia. Salaisuus olivat tosin valmiiksi liotetut ja uudelleen kuivatut mantelit ja siemenet. Tosin, jos niitä ei olisi ollut, olisin kuitenkin kaatanut ainekset taikinaan rempseästi suoraan pussista.

IMG_9827

Helpot mantelikräkkerit (8 - 10 kpl)

  • 3 dl manteleita 
  • 1 iso porkkana raastettuna 
  • 1/2 ruukkua timjamia 
  • 1 dl tiukkaa chia-geeliä 
  • 1 rkl lupiinijauhoa, herne- tai hamppuproteiinia
  • 1/2 tl Himalajan suolaa 
  • 1 tl hunajaa tai agavesiirappia
  • 1,5 dl auringonkukansiemeniä 

Valmista chia-geeli vispilöimällä 1/2 dl chia-siemeniä 1 dl vettä. Jauha mantelit jauheeksi tehosekoittimessa. Kuori ja raasta porkkana hienolla terällä ja sekoita chia-geelin kanssa suuressa kulhossa. Lisää mantelijauhe, lupiini- tai muu proteiinijauhe, silputtu timjami, suola ja hunaja sekä lopuksi auringonkukansiemenet. Muotoile leipäsiksi tai yhtenäiseksi levyksi kuivurin tasolle tai leivinpaperilla päälystetylle uunipellille. (Kuivurin puutteessa onnistuu uunikuivaus alimmalla tasolla ja lämmöllä, uunin luukku vähän raollaan esim. kauhan varren avulla.) Kuivaa 7 - 8 tuntia tai kauemmin, jos haluat täysin kuivia kräkkereitä. Säilytä kannellisessa rasiassa viileässä.

IMG_9820

3 kommenttia:

  1. Kivat krakkerit ja niin nätit kuvat! Pitäiskin tehdä taas krakkereita,mutta kuivuri on nyt kovassa käytössä,koska ensi viikolla on puiden uusivuosi,jolloin täällä syödään kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.Onneksi on kuivuri,että niitä voi tehdä itse:)

    VastaaPoista
  2. Joskus on hyvä muistuttaa itselleen, miten yksinkertaisistakin asioista saa aivan valtavan maukkaita :) Ihanat kräkkerit ja kauniit kuvat!

    VastaaPoista
  3. Yaelian, puiden uusi vuosi kuulostaa jännittävältä! Ja tosiaan hedelmien ja pähkinöiden kuivaaminen itse on jotenkin tyydyttävää.

    Anni Minerva, kiitos. Välillä on kiva kokeilla kaiken laista, mutta lopulta yksinkertaisuus on kuitenkin sitä, mistä jaksaa nauttia kerrasta toiseen.

    VastaaPoista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!