Omenaminttujuoma

Omenaminttu
Let's keep it green, sweet and simple.
Tänäkin vuonna Green is the New Black. Mutta silti on tapahtunut jotain kummaa. Aamuisin ei ole yhtään tehnyt mieli vihersmootheja, vaan ihan jotain muuta, kuten esimerkiksi pitkään haudutettua kaurapuuroa. Sen sijaan olen surautellut vihreitä aamujuomia. En mitään vihermehuja, vaan nopeita nektareita smuutikoneellani.

Eilen tunkeuduin toppatakkien sekaan Stockmannin loppiaisruuhkaan ja löysin sieltä ihania Lindrothin puutarhan mintturuukkuja. Arvoin hetken ananas- ja omenamintun välillä, ja valitsin jälkimmäisen aamujuomaani varten. Tehosekoittimeen lasilinen kotimaisista ompuista kylmäpuristettua mehua (tavallinen luomuomenamehukin kelpaa) ja nippu omenamintun lehtiä. Hurautus ja sekoitus - ja raikas aamujuoma on valmis! Mintun tilalle voi vaihtaa myös persiljaa, mikä on jo hivenen enemmän hard core, eikä basilika ole sekään hassumpaa. Nopeaa, helppoa ja Vihreää!

Omenaminttu-juoma


  • 2,5 dl (kylmäpuristettua) omenamehua
  • nippu mintun oksia (vain lehdet, jos varret ovat kovia)

Tehosekoita vihreäksi juomaksi.



6 kommenttia:

  1. Täällä olen joskus maistanut mintulla maustettua omppumehua,antaa sille kivan säväyksen.Minullekaan eivät ole vihersmoothiet kauheasti maistuneet viime aikona;ehkä ne sopviat enemmän lämpimämmälle säälle.Sen sijaan aamujuomani on joko hedelmiä ja pakastebanaaneja täystahinilla,joka tekee niistä ihania tai joku chiapohjainen juoma,

    VastaaPoista
  2. Yaelian, lämpötila varmasti vaikuttaa ainakin täällä siihen, että viilentävä ruoka ei maistu. Tahini-hedelmät kuulostavat herkullisilta. Itse lisäilen tahinia aamupuuroonkin :)

    VastaaPoista
  3. Just kulautin iltajuomaksi lasillisen vasta puristettua appelsiini-verigreippimehua, aamu- ja välipalaksi surautin tuorepuristetusta mehusta nektarin banaanin ja passionin kanssa. Olen niin addiktoitunut nektareihin, etten enää tajua mistä tämä himo tulee. Voisin melkein elää nektareilla ja mehuilla, mitä oranssimpaa, sen parempaa. Onneksi oranssista ei voi saada yliannostusta tai vatsaa jalkapalloksi! Kunnon vihersmuutia en ole tehnyt syksyn jälkeen!

    VastaaPoista
  4. Katja, nektarivillitys jyllää täälläkin. Kevyitä ja helposti sulavia, mutta täyttä tavaraa. Ja alituisen oranssin himon ymmärrän kyllä, elinvoimaa ja energiaahan se on parhaimillaan :)

    VastaaPoista
  5. moi,

    en oo ikinä tehnyt mehuja itse, mutta kun olen lueskellut useita blogeja, joissa niistä hehkutetaan niin haluaisin toki itsekin kokeilla... mutta mites tuo masiina puoli?

    tarviinko eri masiinat esim sitrushedelmille ja omenoille ja vihanneksille? vai mehustaisiko sellainen mehuprässi noista kaikista mehut?
    lapsille haluaisin alkaa tehdä itse mehut heidän suosikeistaan appelsiineista ja omenoista (ja sitten pikku hiljaa ujuttaa sekaan kaikkea muuta :)


    kiitos vinkeistä ja avusta!

    VastaaPoista
  6. Anonyymi, jos haluat todella laadukasta tuoremehua ja jossain vaiheessa myös vihermehuja, suosittelen mehustinta, jolla hoituvat sekä hedelmät, vihannekset että juurekset, jopa oraat. Tällaisen hankinta onnistuu parhaiten ulkomaisesta nettikaupasta, esim. http://www.ukjuicers.com/
    Ovat kuitenkin aika hintavia laitteita verrattuna mehulinkoihin, joita saa tavallisista marketeistakin. Huokeammilla mehulingoilla pääsee kuitenkin alkuun, varsinkin jos haluaa mehustaa pääosin hedelmiä ja mehukkaita juureksia ja vihanneksia, kuten porkkanota, kurkkua tai selleriä. Itse olen pärjäillyt halpislingollani toistaiseksi sillä olen enemmänkin smoothie-girl kuin himojuissaaja, mutta voi olla että joudun sen kunnon mehustimen hankkimaan, viimeistään siinä vaiheessa kun lingostani aika jättää.

    VastaaPoista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!