Makea vegaaninen omeletti


Sunnuntaibrunssilla maistuu jokin muukin kuin vihersmoothie (se tavanomainen liejun värinen :)

Luksusöveribrunssille paistelen usein amerikkalaisia pannukakkuja, joita tarjoan jonkin marjoista tai hedelmistä valmistetun tuorehillokkeen kera. Vaihteeksi keksinkin korvata pannarit makealla omeletilla. Ja koska myös kanoilla on sunnuntaina vapaapäivä (kuten useimpina muinakin päivinä köökissäni), omelettini valmistui soija-jugesta.

Käytin aamiais-omelettiin Alpron jogurttihapatettuja tuotteita, eli maustamatonta soija-jugurttia. Sekä täysin makeuttamaton että pahvipurkissa myytävä kevyesti makeutettu versio (Mild and Creamy) käyvät tähän. Kikhernejauholla suurustettuna kumpikin hyytyy pannulla munakkaan tapaan, mutta maku on raikas ja muistuttaa rahkalettuja (syrnikit).


Makea vegaaninen omeletti brunssille


  • 3 dl maustamatonta Alpron jogurttihapatettua tuotetta
  • 1 tl jahettua luonnon vaniljaa
  • 2 tl raastettua appelsiinin kuorta
  • 1 rkl maizenaa
  • 2 rkl kikhernejauhoja tai kookosjauhoja (kikhernejauhoilla tulee parempi koostumus)
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 reilu rkl agavesiirappia, palmsokeria tai hunajaa
  • 1 rkl mietoa kylmäpuristettua öljyä (esim. safflor, rypsi tms.)

Viimeistelyyn: tomusokeria tai sokerittomana vaihtoehtona kookosjauhoja

Tarjoiluun marjoja (mustikoita tai vadelmia), luumuja tai persikoita viipaleina sekä agavesiirappia, vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa

Vatkaa kaikki aamiais-omeletin ainekset sekaisin. Sipaise teflonpannulle hiukan (kookos-)öljyä ja paista miedolla lämmöllä taikinasta kaksi omelettia. Toisin kuin munakkaassa, tätä omelettiseosta ei sekoitella välillä vaan annetaan hyytyä hitaasti miedolla lämmöllä. Paista soijaomelettia vain toiselta puolelta n. 5 min - 7 min, tai kunnes omeletin keskusta on hyytynyt. Irrottele lastalla valmista omelettia varovaisesti reunoilta ja flippaa ylösalaisin lautaselle. Tarjoa marjojen ja hedelmäviipaleiden sekä jonkin yllä mainitun makeutuksen kanssa. Myös pelkkä hillo on käypä lisuke.



Yhteistyössä: Alpro & Blogirinki





- Missä mun munakas viipyy!







12 kommenttia:

  1. Tämä tulikin hyvään saumaan! Olen miettinyt, että saisikohan kikhernejauhoista päteviä makeita omeletteja, kun suolaiset ovat ainakin niin hyviä. Näemmä siis onnistuu ja erittäin hyvin vielä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni Minerva, kikhernejauho toimi tässä oikein hyvin. Laitoin vähän varovaisesti maun takia, mutta voisin laittaa vieläkin reippaammin seuraavalla kerralla, niin saisin rakenteesta pomminvarman, varsinkin jos haluaa täytetyn "munakkaan".

      Poista
  2. Loistava idea sinulta. Taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula, no aika samoilla linjoilla tämä menee, kuin muutkin vegaaniset munakkaat, mutta ihme kyllä en löytänyt pikaselauksella makeita ohjeita. Toimisi varmaan uunissa paistettunakin vähän kuten vegaaninen pannari.

      Poista
  3. Herkullisen näköistä!:) Hyvin kasvikunnan tuotteillakin saa näköjään korvattua kananmunat. Ensi sunnuntaina saadaankin sitten sekä suolaista että makeaa...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuis varmaan sullekin, kiitos! Juu kyllä se kokkailu pelkästään kasvikunnan tuotteilla onnistuu. Ja odotan jo kieli pitkällä, mitä ensi sunnuntaina saadaan brunssilla :)

      Poista
  4. Silken tofulla tulee myös hyvä munakas mutta taidanpa testata tätä sitten kun seuraavan kerran mieli tekee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, silken tofu ja tavallinen hienoksi blendattu tofu on tavanomainen vegemunakasainekseni, mutta halusin nyt Alpron jogurtti-kamppiksen aikana testata, onko jugeista mihinkään. Uunissahan syntyy soijajogurtilla kyllä hyvä pannari.

      Poista
  5. Kuulostaa ja näyttää oikein hyvältä!
    Kikhernejauho on itselle ihan uusi juttu, pitääpä tutkia tarkemmin.. :)

    VastaaPoista
  6. Herkkuhovi, sitä saa nykyisin jo aika mukavasti isoimmista elintarvikeliikkeistäkin ja ekopuodeista varsinkin. Tuntee myös nimen gram-jauho.

    VastaaPoista
  7. Nyt on kikhernejauhoa -tasta viikonlopun aamupalaherkku! Taalla on mansikka-aika alkanut, joten taidan kokeilla tuoreiden mansikoiden kera (vesi herahtaa kielelle jo pelkasta ajatuksesta).

    Piti viela kysaisemani kirjasta (vaikka se menikin jo ennakkotilaukseen; odotan innolla, etta paase kesalla koti-Suomessa testailemaan!), etta mahtuiko mukaan yleisempi esittelyosuus (raakaruokafilosofiaa, oleellisten keittiotarvikkeiden listaa jne.)?

    Olen blogisi perusteella ymmartanyt, etta lapsesi syovat myos raakaruokaa; onko sinulla antaa vinkkeja mista saisin lisatietoa aivan pienten lasten raakaruokailusta (olisin kiinnostunut antamaa tytoilleni tulevaisuudessa myos raakaruokaa). Tytot ovat viela alle puoli vuotiaita, etta siirrymme kiinteaan vasta kohta, mutta olisin kiinnostunut tutustumaan asiaan hyvissa ajoin.

    Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suvi, onnea "munakkaan" kanssa :) Kirjassa on jonkin verran yleistä johdatusta aiheeseen, erityisesti ruoanlaiton näkökulmasta. Lapseni ovat sekasyöjiä mutta syövät luonnollisesti kotona runsaasti myös raakaa. Ihan pienten lasten raakruokailusta löytynee parhaiten tietoa blogeista sekä täältä: http://www.detoxyourworld.com/evie-s-kitchen-by-shazzie ja täältä: http://www.terawarner.com/blog/tag/raw-mom/

      Poista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!