Sesongissa: Sitruunainen varhaiskaali


Yleensä en niin piittaa unkarilaisista varhaiskaaleita, joita saapuu kauppoihin tähän aikaan vuodesta. Jotenkin freesi ulkomuoto kuitenkin houkutteli tällä kertaa tarttumaan kaalinpäähän ja suikaloimaan sen lounassalaatiksi. Tein salaatille sitruunaisen soosin ja kas, lopputuloshan oli erittäinkin herkku. Kaalin hento maku tuli sitruunan saattelemana kivasti esiin - ja onhan se tuore kaali pehmeän rapsakkaa.

Muistan, että lapsena toinen keväänmerkki oli kotimainen kurkku, jota alkoi samaten saada näihin aikoihin. Nykyään kasvihuonekurkkuja tuotetaan ympäri vuoden ja (harmi kyllä myönnän, että) niitä tulee ostettua pitkin talvea. Niinpä on päässyt unohtumaan, miten koko keittiön täytti taivaallinen kurkun tuoksu, kun leikkasi pitkästä aikaa palan tuoretta kotimaista. 

Kurkku joutui palloraudan tutkimuskohteeksi.

Sitruunainen varhaiskaali


  • 1 varhaiskaali
  • tujaus sitruunan mehua
  • ripaus suolaa

Suikaloi kaali ja sekoita joukkoon sitruunan mehua ja hiukan suolaa. Valmista kastike:

  • sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl hamppuöljyä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
  • vajaa 1 tl jauhettua inkivääriä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Tehosekoita kaikki tasaiseksi kastikkeeksi sitruunan kuorta lukuunottamatta. Sekoita lopuksi sitruunan kuoriraaste. Lisää kastike salaatin joukkoon.

Sitruunaisen kaalin viimeistelin kurkun lisäksi avokadolla, kurpitsansiemenillä ja parilla oksalla tuoretta korianteria.
- Wau, täähän oli hyvää! Miksi se loppui kesken?



12 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköiset kuvat ja ihanan kuuloinen ruoka. Ja koko blogi.. Ekaa kertaa tänne löysin, enkä nyt enää malttaisi poistua.. :)

    VastaaPoista
  2. Minttu, tere tulemast! Ihanaa kun tykästyit :)

    VastaaPoista
  3. No tosi paljon tykästyinkin! Jee, tää on raikas ja erilainen - I love it. Jään seuraamaan ja uppoudun lisää näihin. Nam!

    Mukavaa alkanutta viikkoa Outi! ^^

    VastaaPoista
  4. Kaali on niin ihanaa,meillä se ja muutkin kaalit ovat vielä parhaimmillaan ja niitä tulee tehtyä ahkerasti:)Sitruuna antaa kyllä ihanasti makua kaikelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, sinulla onkin monia ihania kaalireseptejä, joita on tullut selattua hartaudella :)

      Poista
  5. Varhaiskaali on kyllä aika herkullista. Se on ihanan pehmeä ja mehukas verrattuna tavalliseen kaaliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merikukka, ja jotenkin tuntuu ystävällisemmältä myös vatsalle :)

      Poista
  6. Varhaiskaali on ihan superia! Sitruunatujaus tekee hänelle varmaan tosi hyvää.
    Mielenkiinnolla seuraan itseäni maltanko odottaa kotimaiseen satoon asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merituuli, en malttanut ja nyt olen koukussa... :>

      Poista
  7. Olipas hyvää! Mulla ei ollut hamppuöljyä tai hampunsiemeniä, mutta käytin seesamöljyä ja -siemeniä, ja niillä tästä tuli aivan mainiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seesami kuulostaakin upealta. Kaalit ovat käsittämättömän herkullisia. Vinkkinä voin jakaa, että soosi sopii erinomaisesti myös villivihanneksille.

      Poista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!