Vihreä kookos-smoothie


Pikainen tervehdys ja viikon aloitus smoothie-keittiöstä!

En yleensä tee ihan näin liskonvihreitä smuuteja, sillä suosikkejani ovat marjapohjaiset herkut. Tänään kuitenkin kookospähkinän naputtelun sivutuotteena syntyi kookosvedestä ja tuoreesta kookosraasteesta aika kivan pehmeä viherpirtelö. Sulostutan kesäaamujani nyt päivittäin myös Marian vetämässä intensiivisessä jooga-workshopissa ja voin sanoa, että kookosvesi ja lehtivihreä olivat tunnin jälkeen eliksiiriä uudesti syntyneille core-lihaksille. Huom: hätäpäissään tuoreen kookoksen voi kuitenkin korvata myös pussi- ja purkkitavaralla.

Vihreä kookos-smoothie (1 - 2:lle)


  • 2,5 dl gaia- tai hunajamelonia kuutioina (käytä myös siemenet)
  • 1 (luomu-) päärynä
  • 1-2 vartta (luomu-) selleriä
  • reilu kourallinen tammenlehväsalaattia tai jotain muuta tummanvihreää salaattia
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna
  • 3/4 dl kookoshiutaleita TAI tuoretta kookosta raastettuna
  • reilu puserrus limen tai sitruunan mehua eli vajaa puolikas
  • 2 dl kookosvettä (esim. osa kookospähkinän nesteestä purkkijuomalla jatkettuna)
  • muutama jääpala

Laita kaikki ainekset tehosekoitimeen mainitussa järjestyksessä jääpaloja lukuunottamatta. Tehosekoita. Lisää loppuvaiheessa jääpalat ja jatka tehosekoittamista sileäksi smoothieksi. Tarjoa heti.



6 kommenttia:

  1. Olen huomannut että pinaatti helposti antaa tuon tapaista väriä;D Aika lailla samantapaista smoothieta olen tehnyt viime päivinä,tosin ilman kookosta.Melonit ovat täällä just nyt parhaimmillaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinaatti olis hyvin voinut olla raaka-aineluettelossa mukana. Melonit eivät ole täällä koskaan parhaimmillaan ;)

      Poista
  2. Oi, tuopa kuulosti herkulliselta. Mistä muuten löydät hyviä meloneita ? Meidän isännän kummitäti kasvattaa niitä (Etelä-Ranskassa), joten seula on meillä erittäin tarkka ja isoa miestä itkettää marketin hevi-hyllyjen edessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna, kuten Jaelille jo totesin, eipä minulla ole mitään suosikki-melonipaikkaa. Oikeasti hyvien löytäminen on ihan sattuman kauppaa. Tää sattui olemaan ihan ok smuuti-meloni :)

      Poista
  3. Kuten Jaelkin, olen minäkin tehnyt saman tapaista ilman kookosta :) Vihreille smoothieille on paikkansa, onneksi smoothiemaailma on niin loputon, että raaka-aineilla voi tuunata väri- ja makukirjoa aina kuhunkin aamuun sopivaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepulis. Tää oli ihan basic-ohje, mutta kookos teki siitä sopivan ruokaisan aamutreenin palautus-juoman :) - vähän lisäsin kyllä herneproteiinijauhetta myös, kuten oikeastaan kaikkiin smudeihin.

      Poista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!