Kuohuva aaloe-kurkkujuoma


Tämä kesä on suosinut kylmien drinkkien lipittelyä. Oma outo lempparini on ollut aalomehu blandattuna kivennäisvedellä ja seljankukkamehulla, lisänä reilusti jäitä. Joskus sujautan lasiin myös kurkkusuikaleita tai minttua ja limeä. Vähän fiinimpään tilaisuuteen olen valmistanut samaa cocktailia kuohuviinistä. Hienostunutta ja jotenkin kasteen raikasta. Ja koska kesäähän vielä riittää, ei muuta kuin: Kippis ystävät!

Kuohuva aaloe-kurkkujuoma (1 annos)


2-3 ohuen ohutta kurkkusuikalettaa
4 cl aaloe-juomaa
1 rkl laimennettavaa seljankukkamehua (esim. Belvoir tai Brunneby)
2,5 dl kuivaa kuohuviiniä (tai sitruunalla/limellä maustettua kivennäisvettä)
(jääpaloja)
Korkea kuohu- tai valkoviinilasi

Jäähdytä kaikki ainekset mahdollisimman kylmiksi. Leikkaa kurkusta ohuita suikaleita pitkittäin esim. perunankuorimaveitsellä. Kiepauta kurkkusuikaleet lasin pohjalle. Annostele päälle seljankukkamehu ja aaloe-juoma. Kaada lopuksi kuohuviini lasiin. Lisää halutessasi jäitä ja tarjoa heti.



14 kommenttia:

  1. Niin raikkaan näköinen ja kuuloinen drinkki!
    Ja tuntuu tätä kesää vielä mukavasti riittävän. Ihania aurinkoisia leppeämmän lämpimiä päiviä, vaikka yöt vähän kolean tuntuisia ovatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raikas on varsinkin kun pidän itse seljankukan vienosta mausta. Ja kyllä tämä drinksu varmaan menee hyvin vielä syksymmälläkin... :)

      Poista
  2. Heippa! Googletin raakapuuro-ohjeita ja löysin sivuillesi. Ollaan nyt syöty kolmena aamuna jo lemon pie puuroa, ihanaa herkkua :) Jäin vaan miettimään millaista käyttämäsi hirssi speltti ja tattari ovat? Hiutaleita,jyviä vai mitä? Käytin lemon pie puuroon hirssinjyviä..nyt mietin mitä kaupasta ostan kun ajattelin tehdä seuraavaksi puuroa speltistä tai tattarista..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiva kun löysit blogiini! Käytän yleensä kuorimatonta, kokonaista luomuhirssiä, jota huuhtelen perusteellisesti ja liotan vähintäin yön yli, joskus vuorokaudenkin vaihtaen veden välillä. Tattarissa samoin käytän suurimoita, joista siis vain uloin kuori on poistettu. Mieluiten käyttäisin luomua, mutta se on useimmiten kiinalaista, joten suosin kotimaista "tavallista". Spelttini on yleensä Sun Speltin spelttihelmiä tai -suurimoita, joita liotan. Tosin itse en oikein gluteenia siedä, joten speltti menee yleensä perheelle.

      Poista
  3. Ugabab raikkaan näköistä tosiaankin:) Pitäisköhän mennä tuonne alas puistoon hakemaan aloeta;tosin se on aloe arboensis,eli hieman tehokkaampaa sellaista;D
    Muuten,miten paljon sinulla on niitä carobpalkoja? Tein omistani siirapppia (ja jauhetta) (kuvat viimeisimmän postaukseni lopussa...) tosin määrällisesti siirapppia tuli tosi vähän mutta se oli hurjan hyvää:)

    VastaaPoista
  4. Lähi-aaloe kuulostaa mahtavalta :D Carobia mulla oli iso pussillinen, mutta olen syönyt sitä sellaisenaan aika paljon, joten jäljellä on enää aika vähän. Ei varmaan ihan siirapiksi riittäisi...

    VastaaPoista
  5. Hei! Eksyin onnekkasti tänne blogiisi vähän aikaa sitten ja kysyisin nyt aloittelijana vähän vinkkiä välinehankintoihin. Löytyykö esim. gigantista tai muusta vastaavasta kaupasta mitään asiallista monitoimikonetta jolla saa pähkinöistä jauhoa jne...? Tällä hetkellä kaapista löytyy vain surkea sauvasekoitin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiva kun löysit tänne :) Monitoimikoneista paras lienee Cuisinart, jota on eri malleja. Laadukas, mutta hintava, eikä löydy yleensä suoraan kodinkoneliikeistä. Itselläni jyllää vanha Braun uskollisesti. Ihan on markettiostos, johon olen ollut tyytyväinen lukuunottamatta läjää lisäosia, jotka ovat vain kaapin täytteenä. Lähinnä tarvitsen ns. s-terällä varustettua sekoituskulhoa. Myös Wilfan tuotteista olen kuullut pelkkää hyvää hinta-laatusuhteen osalta. Saa myös tavallisista kodinkoneliikkeistä. Valinnassa olennaisinta on moottorin tehot ja se, että sekoituskulho on riittävän kokoinen, laite helppo kasata ja pitää puhtaana. Onnea hankintoihin!

      Poista
  6. toi onkin hyvä oivallus toi kurkku aaloen kanssa, niiden mauissa on kummissakin vähän jotain toisiaan muistuttavaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kaiken kaikkiaan aaloe erilaisissa (alkoholipohjaisissa- ) drinkeissä :)

      Poista
  7. Hei Outi!

    Onpa juhalavannäköinen juoma. Kyllä kelpaisi kilistellä hienommassakin tilaisuudessa.

    Alkavana raakailijana olisin todella kiinnostunut mielipiteestäsi kuivurin ja blenderin suhteen. Tein pikaisin haun blogissasi, mutta ainakin pikalukien löysin ohjeita ja mainintoja kuivurista ja blenderista, mutta en sen tarkempia tietoja omista laitteistasi. Toistaiseksi lukemani perusteella excalibur näyttää vakavasti varteenottevalta vaihtoehdolta (mahtaako ajoittavalla ja ei-ajoittavalla olla iso ero, hinnassa on?) ja vitamix on ilmeisen suosittu raakailijoiden kesken. Molemmathan ovat aika hintavia, vaikka jos/kun raakailun kanssa rupeaa "serious" niin varmasti ovat sen arvoisia. Mutta ehkäpä sinulla olisi muita suosituksia yhtä hyvistä. Kiitos jos jaksat antaa oman mielipiteesi!

    Sateisin sunnuntaiterveisin Pariisista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, melko sateista täälläkin on. Omat strategiset laitteeni ovat Vitamix, Excalibur ja vanha Braunin monitoimikone, josta aika ei tunnu jättävän. Kun niin jossain vaiheessa käy, seuraava monitoimikoneeni tulee olemaan joku Cuisinart, jossa ei ole turhia härpäkkeitä. Kuivurin osalta en voi suositella muuta merkkiä, mutta koon suhteen kannattaa miettiä, mitä todella tarvitsee. Suosittelisin kyllä myös ajastimella varustettua, mutta kaikki riippuu omasta ajankäytöstä ja kokkailutyylistä. Suuritehoisista blendereistä Vitamix on peruskauraa, mutta Gizmosta olen kuullut paljon hyvää. Huokeampia ja kevyempiä malleja ovat Kitchen Aid sekä monen viime aikoina kehuma Wilfa. Kannattaa miettiä omaa käyttöä kaikkien laitteiden suhteen. Jos niillä surruuttelee päivittäin, isoja eriä tai raskasta tavaraa, moottorissa täytyy olla riittävästi vääntöä ja kestävyyttä. Niinpä kannattaa investoida laatuun, vaikka vähän suuremmallakin summalla. Pidemmän päälle siinä säästää. Onnea laitehankintoihin!

      Poista
    2. Voi, kiitos tasta kattavasta vastauksesta! Jatkan siis pohdintoja ja jossain vaiheessa kaupan kautta. Mutta kylla kuivuri pitaa saada (mehuprassi on jo, mutta aika vanha eli ottaa varmasti kaikki kuidut matkaansa jne.), ihan jo sen tahden, etta paaseen vihdoin testailemaan kirjan & netin krakkereita. Mukavaa viikkoa!

      Poista
    3. Itsekin odottelin aikani kuivurin kanssa, mutta en ole kyllä hankintaa katunut. Ruoanlaiton lisäksi loistava säilönnässä :)

      Poista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!