Lämmittävä Rosmariini-mantelimaito



On paljon muitakin lämpimiä juomia, kuin kahvi, tee ja kaakao. - Kuten esimerkiksi mausteinen rosmariini-mantelimaito. Täydellinen sielun lämmittäjä talvisena iltapäivänä.



Rosmariini makeiden asioiden mausteena on houkutellut kokeiluihin sen jälkeen, kun ystäväni tarjosi hienostunutta rosmariini-pannacottaa. Äskettäin myös Golubka-blogissa keiteltiin rosmariinilla maustettua valkosuklaajuomaa, joten pakkohan se oli vihdoin laittaa omakin maitokattila tulelle.



Oma reseptini luottaa mantelimaidon, rosmariinin ja mausteiden voimaan sekä lusikalliseen kookosöljyä. Juomasta tulee herkullista myös ilman viimeksimainittua, eikä se välttämättä tarvitse mitään makeutusta, jos mantelimaito on kevyesti makeutettua. Lapsen kuppiin lisäsin vielä 1/2 tl hunajaa.

Pakkanen, mikä ihana tekosyy!


Lämmin rosmariini-mantelijuoma

1 annos
Valmistusaika n. 15 min

  • 2,5 dl mantelimaitoa (paksuhko kotitekoinen on tässä parasta)
  • oksa tuoretta rosmariinia 
  • 1/3 vaniljatankoa 
  • 1 kanelitanko 
  • reilu rouhaus mustapippuria tai 4 kokonaista
  • aavistus jauhettua muskottipähkinää 
  • ripaus kardemummaa 
  • vajaa 1 rkl neitsytkookosöljyä
makeutusta maun mukaan
Laita kaikki kattilaan kookosöljyä ja lisämakeutusta lukuunottamatta. Hauduta miedolla lämmöllä 10 min. Poista rosmariinin oksa, kanelitanko ja vanilja ja vispilöi voimakkaasti sekaan kookosöljy ja tarvittaessa hunajaa tms. makeutukseen. Kaada siivilän läpi kuppiin ja tarjoa heti.



6 kommenttia:

  1. Ooh, mikä ihana maustekombo! Tätä täytyy kyllä testata. Samalla saisi hyvän tekosyyn lähteä yrttiostoksille. Kevät ja yrttien kasvattelu alkaa jo houkutella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rosmariini on kyllä ihan huippu ja uusi suosikkini myös makeissa herkuissa. Muuhun ruoanlaittoon olen sitä käyttänyt kyllä intohimolla jo aiemmin. - Kevättä odotellaan jo täälläkin :)

      Poista
  2. Jotenkuten minun on kauhean vaikeaa mieltää rosmariinia lämpimässä mantelimaidossa mutta koska olen utelias;D ja tässä heti ikkunan alla puistossa on pari rosmariinipuskaa,ehkä kokeilenkin tuota;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo myönnetään, että intuitiivisesti olin itse ihan samaa mieltä, ennenkuin maistoin sitä pannacottaa. Mutta rosmariini maistuu makean kanssa jotenkin ihan erilaiselta kuin muuten. Ja liikaa sitä ei saa laittaa.

      Poista
  3. Törmäsin jokunen viikko sitten myös tuohon innoittajaohjeeseen valkosuklaajuomasta ja tallensin välittömästi kirjanmerkkeihin, mutta jotenkin tämä sinun ohjeesi tuntuu helpommin lähestyttävältä. :) Vielä kun löytäisi tuoretta rosmariinia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se Golubkan ohje oli aika monimutkainen ja hieman tuhdimman oloinen myös :) Tuoretta rosmariinia metsästin itsekin kissojen ja koirien kanssa. Joko oli ihan törkyhinnoissa tai muuten vaan surkeaa. Tää oli italiaiaisessa luomuyrtti-kimpussa.

      Poista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!