Ihanuusviikonloppu


Vihdoin pääsin maalle istuttamaan taimet, jotka ovat jotenkuten sinnitelleet tähän asti ikkunalaudalla ja parvekkeella.

Saan kesän ajan olla hyyryläisenä isoisän kasvimaalla. Siellä puuhailu oli parasta meditaatiota pitkään aikaan. Vahva maayhteys syntyi välittömästi ja valossa, tuoksuissa ja vihreydessä energiatasot ponnahtivat pilviin. Varmaan ihan perusjuttuja teille onnellisille, jotka asutte maalla. Mutta tällaiselle kaupunkilaishiirelle jo pelkkä oleilu ihanasti villiintyneessä puutarhassa oli luksusta.

Eipä tässä sitten kummempia. Vähän fiilistelyä vielä.Maa oli eilen jyrsitty valmiiksi.Tarvittiin vain näitä. Ensin lannoitus: Kuokalla ja talikolla lampaanlantaa kuoppaan. Haralla multaa päälle ja kokkareet tasaiseksi.Lounas paahteisimpaan aikaan. Raakapastaa Primavera. - Huomaa instant-salaatti pihamaalta: Voikukkia :) Jotkut kyllä grillailikin...


Iltapäivällä sain maahan mustakaalit...... ja macaa. Kovin ovat hentoisia, joten saas nähdä miten käy.


Sillä aikaa toisaalla. On se ruohoneikkuukin kivaa, kun ei tarvitse joka päivä tehdä.


Kasvihuoneen takaa löytyi varsinainen aarreaitta! Kahlasin nokkosmeressä haalimassa herkkuja.... ja vuohenputkea. Myös voikukkaa ja mustaviinimarjanlehtiä lähti mukaan. Nyt illalla laitoin osan villivihreistä hapattumaan. (Huh, on tää mennyt melkoiseksi hippeilyksi!)


Kaupungissa kiertoilmauuni oli taas saanut tehdä kuivurin virkaa.


Ja niinpä kotona odotti mm. tämmöinen herkku.

Ihanaa kesäistä alkuviikkoa kaikille!

11 kommenttia:

 1. Sun blogia voisi seurata pelkkien kauniiden ja laadukkaiden kuvien takia! Nappaat tunnelmat upeasti ja ruokakuvat ovat, noh, syötäviä :) Huomaa, ettet ole peruspokkarilla liikenteesä!

  VastaaPoista
 2. Kuulosti varsin mukavalta.
  Kesäiset viikonalut sinne perheellesi ja taimillesi myös : )

  VastaaPoista
 3. Annamarika, kiitos. Eilinen kuvausympäristö oli kyllä sen verran hehkeä, että ihan kaikkea kiitosta ei voi valokuvaajakaan ottaa :)

  Taru, tää on vähän tällaista kaupunkilaisen eksotiikkaa, mutta ihanaa silti!

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Kiva postaus, jään innolla odottamaan millaisen sadon saat.
  Villivihanneksista olen kokeillut ainoastaan nokkosta, joka on siis aivan mahtavaa, mutta pihalla kasvaa paljon tuota vuohenputkea. Miten sitä syöt, ihan sellaisenaanko. Ja tuo hapatus, se se vasta kiinnostavalta kuulostaakin. Samoin kiinnostaa tuo edellisen postauksen jukurtti. Itse pääsin aivan uudelle tasolle, kun ostaa päräytin blenderin. Ihan vaan marketista, mutta ainakin smoothien sileys oli ihan toista kuin sauvasekoittimella tehtynä.

  VastaaPoista
 5. Ihanalta kuulostaakin,olen ihan kateellinen! Helsingissä asuessani oli ihan vieressä puutarha-palstoja mutta nyt on tyytyminen ikkunan viereisiin alueisiin,joka ei ole ihan sama juttu. Mitä kaikkea tuonne viljelitkään?
  Namin näköinen torttu!

  VastaaPoista
 6. Kuitin koivu, kiitos :) Vuohenputkea olen toistaiseksi käyttänyt vain vihersmoothieen ja tohon hapatuseksperimenttiin. Salaattiin ja pinaatin tapaan sitä voisi myös käyttää. Onnea blenderille. Kyllä ihan markettimyllykin sauvasekoittimen voittaa!

  Yaelian, huomenna menen kylvämään loput siemenet: Amaranttia ja papuja ainakin on tarkoitus yrittää. Ehkä jotain muutakin, kun tässä nyt on into päällä. Kurpitsoita ja muita perusjuttuja saamme "talon puolesta".

  VastaaPoista
 7. Näyttää ihan lomaparatiisilta! Ja luonnonantimet ihan käden ulottuvilla! Muistan edesmenneen mummoni sanoneen että kasvit on kylvettävä "nousevaan kuuhun", tarkoittaa kaiketa nousevan kuun aikana. Tiedä sitten onko vaikutusta, kai se on ollut eräänlaista pohjanmaalaista biorytmistä kylvötekniikkaa ;)

  VastaaPoista
 8. Hei Okriina,

  Kiitos aivan mahtavasta blogista! En voi melkein uskoa, että kukaan on noin viitseliäs, taitava ja hauska keittiössä, parasta!

  Olen täysi noviisi raakailun tasolla, mutta kiinnostaa kovasti. Mua kuitenkin mietityttää tosi paljon toi kuivattaminen ja uunin jatkuva päällä pito, eikö se ole hurjan epäekologista? En siis ole varma miten suhtautua, vaan kysyn ihan vilpittömästi omaa näkemystäsi.

  VastaaPoista
 9. Eve, lomaparatiisi se kyllä onkin. Kyllä se pohojalaas-mummo varmaan on tiennyt yhtä ja toista. Vanha kansa on muutenkin ollu aika hyvin perillä näistä luonnon rytmeistä. Nykyihmisellä ne ovat usein unohtuneet. Omia kylvöpuuhianikin ovat rytmittäneet aivan muut jutut... valitettavasti.

  Katri, kiitos kommentista :) Ja kyllä olen ehdottomasti samaa mieltä, että uunin pitkäaikainen käyttö on epäilyttävää. Kunnon kuivuri onkin ehdottomasti hankintalistalla, kunhan talous sallii. Olen myös ajatellut mitata uunin sähkönkulutuksen sähkönkulutusmitarilla, jolloin saisin tarkemman käsityksen siitä, millaiseen ympäristörikokseen tässä syyllistyn ;)Todellisuudessa kuivattelen n. kerran viikossa ja pyrin silloin tekemään monta juttua kerralla.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiinnolla haluan seurata mitä macan kasvattamisesta suomessa tulee :) mahtava idea!

  VastaaPoista
 11. JaSo, joo saas nähdä. Eilen illalla vielä olivat hengissä :)

  VastaaPoista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!