Arkiaamun herkku: Marja-tattarikulho





Vappumunkkien jälkeen on ihana palata arkeen. Oma vapun viettoni tosin sujui suorastaa mummotyyliin, sillä seuraavana päivänä oli tärkeitä töitä. Mukavia sellaisia, koska herkkuhippalot keittiössäni jatkuvat. Vaihteeksi olen päässyt leipomaan muille ja Kameleontti-Catering toimii täydellä höyryllä. Tai  höyryä syntyy enemmän kokkihatun alla, sillä yhä useampi haluaa juhlistaa keväisiä merkkipäiviä raw food tyyliin, mutta myös muilla hyvän olon herkuilla.

Oma juhlani syntyy kuitenkin niistä arkiaamuista, jolloin on aikaa lukea lehteä, juoda jättikuppi teetä ja lusikoida kaikessa rauhassa kulhollinen Marja-tattariherkkua, maailman helpointa viiden tähden aamupalaa. Jos on oikein nälkä, joukkoon voi viipaloida myös banaanin, jos sellainen sattuu löytymään. Tänä aamuna joku muu oli vienyt viimeisen.




Marja-tattarikulho


  • kupillinen pakastemansikoita sulatettuna
  • 3 rkl tattarin ituja (parhaita ovat juuri ja juuri itäneet, joissa näkyy vain pieni hännänpää)
  • 1 rkl manteli- tai pähkinävoita (tänä aamuna löytyi jääkaapista parapähkinää)
  • hiukan juoksevaa hunajaa tai muuta makeutusta (itse säästän esim. luomu-kuivahedelmien ylimääräisen liotusveden tällaista makeutusta varten)
  • ripaus kanelia ja ripaus muskottipähkinää
  • pakastekuivattuja marjoja (esim. Bio King)
  • (viipaloitu banaani)

Kaikki vain sekaisin niin, että pähkinävoi levittyy kermaiseksi soosiksi. Eikä kannata skipata mausteita, sillä niistä se luksus syntyy.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mahtavalta tuo Kameleontti-Catering;kiva tehdä sellaista mistä tykkää:)Ja hyvää nimipäivää Outi!

    VastaaPoista
  2. Jael, hehe no toi on nyt ihan mun oma epävirallinen nimitys asialle, mutta kuulosti aika kivalta :D - Ja kiitos nimpparionnitteluista. Ajattelin juhlistaa asiaa basilikasuklaan merkeissä.

    VastaaPoista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!

©

©

Arkisto