Herukanlehti Smoothie

Viime aamujen suosikki on ollut ihan tällainen yksinkertainen smoothie ilman superlatiiveja tai ihmeellisyyksiä, herkän herkullista makua lukuunottamatta. Helppo surauttaa ilman esivalmisteluja ja nautinnollinen lusikoida lempeässä kesäaamussa. Vaikka salaatti pirtelössä ei olisi sinun juttusi, herukanlehdille kannattaa antaa mahdollisuus. Ne ovat hienostuneen aromaattinen lisä raikkaaseen marja-smoothieen, jossa lunastavat paikkansa ihan vain maun vuoksi.

Herukanlehti-smoothie (yhdelle) 

  • 1 kypsä päärynä 
  • 3 kivetöntä taatelia (liota vesitilkassa, jos ovat kuivia) 
  • n. 5 isoa mustaherukan lehteä 
  • 2,5 dl mustikoita 
  • 3/4 dl kylmää vettä 
  • (jääpaloja) 

Paloittele päärynä tehosekoittimeen. Luomupäärynän voit käyttää kuorineen. Lisää taatelit ja mustaherukanlehdet ja lopuksi mustikat ja vesi. Jos käytät tuoreita mustikoita, lisää muutama jääpala. Tehosekoita 30 – 60 sek. riippuen tehosekoittimen voimasta. Pysäytä tarvittaessa tehosekoitin ja sekoita välillä käsin, jotta saat tehosekoittimen pyörimään. Tarjoa heti.



6 kommenttia:

  1. Olisiko sekoitusaika kuitenkin sekunteja eikä minuutteja? ;)

    VastaaPoista
  2. Jepulis, kävin justiinsa korjaamassa, kun joku toinenkin jo huomasi! Tulispa aika soosia tunnin vatkaamisen jälkeen :D

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa ihanan raikkaalta! Hmm, saakohan herukanlehtiä torilta vai pitääkö mennä nyysimään jostain puskasta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin puskassa... Enpä ole törmännyt torilla :/ Tietääköhän joku tarkemmin, olisko myynnissä jossain-.

      Poista
  4. Mustaherukan lehtien aromi on ihana. Nuuhkin niitä aina pensaiden ohi kulkiessani. Voin hyvin kuvitella, miten raikkaan lisän lehdet antavat juomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan voihan niitä käyttää monissa muissakin juomissa. Ja sain juuri vinkin joltain lukijalta facessa, että silputtuna leivän päällä myös mainioita. Täytyy kokeilla.

      Poista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!