Sahrami-persikkasalaatti

Pikainen hei suloisen sahrami-persikkasalaatin muodossa!


Blogissa on hiljaista, mutta olen mentaali-blogannut sitäkin enemmän. Tiedättehän, kun tekee hyviä ruoka-oivalluksia ja jakaa ne välittömästi mielessään muille. Harmi kyllä, suora linkki aivoista bloggeriin ei vielä ole käytössä.

Sen sijaan olen kyllä tehnyt oikeita ruokahommia ja töiden lomassa nauttinut kesäsäästä, joten näppis ei ole kutsunut luokseen kovin äänekkäästi. Huomenna nostan kytkimen kohti Ahvenanmaata ja Fiskön Elävän Ravinnon Instituuttia, jossa opetan viikon raakakokkauksen saloja.


Tämän vihreyden keskeltä en luultavasti pääse päivittämään blogia, mutta Kameleontin kuulumisia voitte sen aikaa seurata Instagramilla:

Instagram

Mutta ei sitä reissuun lähdetä tyhjin vatsoin. Tämä resepti syntyi kummastellessani, mihin käyttää niitä helskutin raakoja persikoita, joita pursuaa nyt kauppojen hedelmähyllyillä. Tomaatit, basilika ja aavistus sahramia ratkaisivat mysteerin.



Sahrami-persikkasalaatti


  • 2 puoliraakaa persikkaa
  • 2 kypsää tomaattia
  • 5 vartta basilikaa
  • luraus sahrami-siirappia (ohje alla)
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • ripaus laadukasta suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • pinjansiemeniä

Leikkaa persikat ja tomaatit ohuiksi lohkoiksi. Asettele tarjoiluvadille. Murskaa sekaan valkosipulinkynsi ja pirskottele päälle sahramisiirappia, balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä. Mausta. Viimeistele basilikan lehdillä ja pinjansiemenillä.

* omani siirappini oli tällä kertaa valmista kaupan tavaraa tuotemerikllä Siroko (heräteostos Stockan herkusta), mutta helppo siirappi syntyy keittämällä kasaan 1 dl agavesiirappia tai mietoa juoksevaa hunajaa, 1 dl vettä ja 1/4 tl jauhettua sahramia, kunnes liemi on paksuuntunut hieman.

3 kommenttia:

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!