Puolukka-mulperisuukot (Raw)



Hei, minulla on pieni ongelma. En vieläkään ole löytänyt tyydyttävää nimeä tällaisille raakanameille, joiden rakenne on kuin suklaata, vaikkeivät ne ole kaakaota nähnetkään?

Päätin kutsua näitä suukoiksi, sillä sen verran suloisesti puolukka-mulperi-kookosnamit pusuttelivat makuhermoja. Mutta oikeasti suukko viittaa mielestäni kyllä enemmän niihin pusuihin, joita ennen sai kutsua nimellä neekerinsuukko. Nami taas on ihan liian yleispätevä ja tylsä, makeinen samoin. Konvehti viittaa paperikääreen sisältä löytyvään täytesuklaaseen ja karamelli on silkkaa sokeria. Toffeeksikaan näitä ei oikein voi nimetä...

Joka tapauksessa otin näiden suukkosten avulla varaslähdön naistenpäivään mutta muistin kyllä herkutella myös eilen. Kuten sanottua, suloisia. ♥ Ja olkoon naistenpäivä joka päivä! 


Pinkit puolukka-mulperisuukot

n. 6 - 8 reilun kokoista


  • 1/2 dl sulatettua kookosöljyä (= n. 3 rkl kiinteää)
  • 1/2 dl sulatettua kookosvoita (= n. 3 rkl kiinteää)
  • 1 - 2 rkl hunajaa
  • hyppysellinen hienoksi jauhettua suolaa
  • 1 dl mulperin marjoja kevyesti rouhittuna
  • 3 rkl puolukkajauhetta

(Viimeistelyyn kookoslatuja)

Sulata vesihauteessa kookosöljy ja -voi. Lisää hunaja sekä suola. Sekoita lopuksi joukkoon mulperit ja puolukkajauhe. Veikkaan, että myös karpalo kävisi hyvin ja jos olis kaapista löytynyt, olisin testannut tyrniä. Kaada suklaamuotteihin ja pistä pakkaseen hetkeksi. Kumoa ja säilytä viileässä. Voin kyllä taata, että säilyvyysongelmia ei ole :)

Ps. Kaadoin omieni päälle vielä kerroksen kookos-hunajaseosta ilman puolukkaa, jolloin pinnalle syntyi kaunis valkoinen raita.




English summary:
I was wondering if there was a better name for these coconut oil based raw treats. When the consistency is like chocolate but there is not even a little bit of cacao in them. Raw treat feels just too generic. Anyhow, I decided to name then Pink Berry Kisses as their tart sweetness really "kisses your taste buds".

Pink Berry Kisses 

6 - 8 pieces
  • 1/2 dl melted virgin coconut oil kookosöljyä
  • 1/2 dl melted coconut butter
  • 1 - 2 rkl honey
  • pinch of quality salt
  • 1 dl bulberries roughly chopped
  • 3 T lingonberry-/cranberrypowder 
  • (shaved coconut)

Mix the ingredients. Pour into chocolate molds. Refridgerate/ freeze until solid. Unmold the treats and keep refridgerated.  



15 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Mietiskelin tuota valkosuklaata, mutta kun ei ole edes kaakaovoita, kookosta vain... Vähän taitaa olla pilkunviilaajan vikaa ;)

      Poista
  3. Ihailin noita jo Instagramissa ja pitkin kysyä miten nuo teit:) JOten kiitos ohjeesta ja mulla on vielä puolukkajauhoakin jäljellä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukka maistuu näissä tosi kivasti ja se olikin jutun juoni :)

      Poista
  4. Suukko kuulostaa kivalta, mutta minä mieltäisin konvehdinkin ihan asiaan sopivaksi. Tietty jokainen käsittää tavallaan. :) Todella raikkaan oloinen ohje, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konvehti on kyllä vakavasti otettava vaihtoehto, mutta jotenkin sekin maistui suussani sen verran suklaalle, että kaipasin vaihtoehtoja. Ohje on kyllä simppeli ja hyvä, mutta kookosvoi on must.

      Poista
  5. P.S. voisin kesällä tuoda freekehiä,jos ehdit taas tavata....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se oliskin kivaa, siis tapaaminen ja freekeh toki myös :)

      Poista
  6. Onpas tutun näköinen ruusukuppi! Ei ole tullut koskaan muualla vastaan sen yhden huudhollin jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sieltähän se onkin peräisin. En ole tätä astiastoa itsekään nähnyt muualla. Kuvauskäytössä nykyään, kuten näkyy :)

      Poista
    2. Olen ihmetellyt, kun en ole tuota mallia edes mistään Arabian luetteloista/kirjoista löytänyt. On siis harvinaista keräilysarjaa. Ehkä kommenttini menee kuitenkin sivuun itse asiasta!

      Poista
    3. Pitäisikin joskus selvittää kuppien taustoja tarkemmin. Ja kyllä täällä saa ihan asian vierestäkin kommentoida :)

      Poista
  7. Puolukka-mulperiunelma. :) Itse en ole mikään puolukoiden suuri ystävä (paitsi kaalilaatikon ja -kääryleiden yhteydessä), mutta jotakin vastaavaa voisi ehkä kehitellä vaikkapa viinimarjoista, jos niitä tulee ensi kesänä yhtä ylenpalttisesti kuin viime vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma on myös ihana <3 Tein viime kesänä punaisista viinimarjoista ihanan raikasta raakakakkua, joissa niiden aromi tuli hienosti esiin. Muuten tulee aika vähän käytettyä.

      Poista

 

Ensimmäinen ruokakirjani on ilmestynyt!

©

©

Arkisto